Teamtraining
Faalhazen academy
Inhoud
De vraag die centraal staat op deze tweedaagse is: hoe kun je Glorieus falen integreren in jouw organisatie? Tijdens de eerste dag worden deelnemers uitgedaagd om diep in zichzelf en hun eigen faalervaringen te duiken. Dit doen we door reflectieoefeningen te doen, inspirerende verhalen te schrijven op basis van storytellingtechnieken en verschillende luistertechnieken te oefenen.
​
Tussen de eerste en tweede dag krijgen deelnemers huiswerk mee om zich voor te bereiden op de volgende bijeenkomst en om deze 'tussentijd' optimaal te gebruiken voor introspectie, het integreren van geleerde skills en een voorbereidende reflectie op hun organisatie.
​
Op de tweede dag (meestal 1 à 2 weken later) duiken we in de organisatiestructuur en kijken we naar concrete stappen die deelnemers kunnen nemen om Glorieus Falen in hun organisatie te versleutelen. Een training is leuk, maar om een cultuur van Glorieus Falen te bewerkstelligen zijn er concrete stappen nodig. Eerdere klanten van ons hebben bijvoorbeeld Glorieus Falen storytellingcompetities gehouden, doen vaste check-ins waarin faalverhalen worden gedeeld of geven trainingen aan de rest van de organisatie.
​
De academy wordt afgesloten met een heuze storytellingavond in Theater de Kargadoor te Utrecht (of op locatie als dit de voorkeur heeft). Deelnemers ontvangen na deze vuurproef eindelijk het trainerscertificaat 'Glorieus Falen' en kunnen nu zelf de boer op om anderen te leren dat je billen branden niet betekent dat je oneindig op de blaren moet zitten!
​
Methodologie
Glorieus Falen is falen, maar dan met het gouden staartje dat eraan vastzit. We kennen allemaal het gevoel van een steen in je maag wanneer iets faliekant misgaat. De schaamte - of soms het schuldgevoel - die van binnen kan broeien en die we vaak helemaal alleen dragen. Wij geloven niet enkel in het belang van het delen van deze ervaringen, maar ook dat je eigenlijk een pot goud in handen hebt. Want juist in schaamtevolle ervaring zit zóveel kennis over jezelf, humor en inspiratie voor de mensen om je heen. Dit verhaal onderzoeken we samen met jullie in vier stappen:

Stap 1: Eerst leer je puur je faalervaring te bekijken en te verdragen, want potverdorie wat kan het ongemakkelijk zijn om hieraan terug te denken.
Stap 2: Vervolgens ga je bewust op zoek naar je pijnpunt; waarom is deze ervaring specifiek voor jóu zou pijnlijk? Door dit te onderzoeken, leer je veel over jezelf en ook over wat jou uniek maakt in je team. Welke normen en waarden draag jij bij je? Welke verwachtingen? Welke overtuigingen?
Stap 3: Uit dit pijnpunt ontdek je je leerpunt; op welk thema wil jij graag groeien? Aangezien iedereen andere leerpunten heeft, vullen veel teams elkaar perfect aan en kunnen jullie elkaar ondersteunen in deze leerdoelen.
Stap 4: Nu komt ons favoriete onderdeel van de methodiek: wat maakt de ervaring glorieus? Je hebt al ervaren wat het nu precies zo pijnlijk maakte en wat je ervan kan leren, maar de vraag wat het glorieus maakt, wijst op iets veel diepers, veel wijzers zelfs. Namelijk: waar zit de humor in dit verhaal? In onze ervaring zit er zelfs in de meest zware en diep pijnlijke verhalen humor verstopt. Door deze samen te vinden, zien we dat deelnemers vaak op een vele diepere leerlaag komen. Ze leren te kijken naar hun eigen ego's en hier met veel compassie om te lachen. Dit geeft een enorme ontlading, lucht en ruimte. Hier zit de ware transformatie van een faalverhaal naar een Glorieus Faalverhaal!
​
​